+31 6 23 790 167 info@dafnevanbenschop.nl

over mij.

Ik kan met mijn hand op mijn hart zeggen dat mijn leven tegenwoordig aan de allerbelangrijkste voorwaarden voldoet. Voorwaarden die ik zelf heb bepaald, waarbij ik me niks aantrek van wat anderen daarvan mogen denken. Voorwaarden die misschien geen tien opleveren maar dat hoeft ook helemaal niet; ik ben perfect gelukkig met mijn 8,5.

In mijn huis net buiten Leiden vind ik rust en ruimte, met mijn prachtige gezin om me heen. Die rust en ruimte maakt dat ik hard kan werken voor het doel dat ik zelf bepaald heb; ambitieuze en passievolle mensen coachen om hun eigen voorwaarden te creëren voor een gelukkig leven.

klinkt fantastisch he? dat is het ook. en er is een tijd geweest waarin ik hier nooit van had durven dromen.

Weet je. Ik was zo’n vrouw met een zo’n Linkedin-proof baan waarmee ik voor de dag kon komen. Jarenlang werkte ik in de hospitality, een branche waar ik mijn zorgzame kant en mijn oog voor excellente service als geen ander kon inzetten. Het was hard werken, de dagen waren vol en bruisend en als ik de hoteldeuren van het Sofitel Legend The Grand Amsterdam achter me dicht hoorde vallen, kon ik negen van de tien keer meteen door naar alweer een etentje, feestje, festival of familieafspraak. Promoties stapelden zich op. Mijn gevoel van onrust ook.

Van de een op de andere dag was het genoeg. Ik zocht en zocht, bijna wanhopig, naar een manier om ervoor te zorgen dat dat ontheemde, onrustige gevoel weg zou gaan. Kennelijk zocht ik niet op de juiste plekken, want het duurde eindeloos voor ik het vond. Op een hele onverwachte plek.

Omdat ik voelde dat ik het antwoord niet alleen zou gaan vinden, startte ik met gesprekken bij een loopbaancoach. Van de gesprekken met haar fleurde ik op. Niet alleen de gesprekken zelf waren fijn, ook op de locatie voelde ik me thuis.

In een van de sessies stelde mijn coach me de vraag: “Hoe ziet jouw ideale baan er uit?”. Ik merkte dat ik aarzelde om daar antwoord op te geven. Maar ik wist het wel. Daar in die kamer, met dat grote raam en uitzicht op het water waar de bootjes langs voeren, voelde ik; ik wil hetzelfde doen als zij. Maar dat kon ik toch niet zomaar zeggen? Wat zou ze dan wel niet van me denken? Wie was ik nou helemaal?

Toch was daarmee het zaadje geplant. Het lukte me niet om het nog langer te negeren. Steeds vaker vroeg ik me bij keuzes die ik moest maken bewust af: voldeed deze keuze wel aan mijn verwachtingen? Totdat ik de keuze maakte om echt het roer om te gooien. En mijn leven in te richten zoals ik dat wil, en niet zoals dat van me verwacht wordt.

ik heb mijn hart gevolgd en ben in het diepe gesprongen
en ben daar elke dag dankbaar voor.

Mijn visie is dat als je echt je hart volgt, je niet hoeft te kiezen. Dat als je zelf bepaalt aan welke voorwaarden je leven zou moeten voldoen, je het allebei kunt hebben; en die gave baan en carrière, en een sociaal leven waar je je fijn bij voelt. Je hoeft het een niet te slachtofferen voor het ander. Als jij bewust kiest voor wat er echt bij jou hoort, past het allebei. En dan voelt het beiden hartstikke goed, met genoeg rust en ruimte voor jezelf. Goed genoeg.

als je me zou kennen, dan zou je weten:

  • Dat ik rustig 25 km om kan rijden voor een frietje van de McDonalds;
  • Dat ik twaalf kippen en een haan in de achtertuin heb en dus iedere dag begin met minstens 1 eitje;
  • Dat ik liever mijn handen uit mijn mouwen steek dan dat ik ergens over praat; ik doe mijn sterrenbeeld Steenbok eer aan;
  • Dat je van mij geen politiek gedoe of satijnen handschoentjes hoeft te verwachten. Ik geef direct terug wat ik zie, hoor en voel. Wel altijd met liefde en aandacht voor de ander;
  • Dat ik het onverdraaglijk vind om mensen te zien die alles geven om voor een ander te zorgen, maar zichzelf daarbij compleet voorbij gaan;
  • Dat ik nergens blijer word dan varen in onze boot op het water, maar ik zwemmen verschrikkelijk vind;
  • Dat de Hotelschool niet mijn eerste keuze was, maar ik dat heb gekozen omdat ik was uitgeloot voor diergeneeskunde. Ik wilde eigenlijk veearts worden;
  • Dat ik een ontzettende doorzetter ben, maar dat ik daarbij een uitzondering maak als het om sporten gaat.

Denk je nou; die Dafne en ik, volgens mij zijn we wel een match? Vraag dan nu een gratis sessie aan, waarin je van mij direct twee tips krijgt om vanaf nu ook je eigen voorwaarden te gaan bepalen.

Tot snel!

Liefs,

hospitality profile

contact.

contact.

Nieuwsgierig geworden? Of wil je meer weten over mij of over coaching? Neem dan vrijblijvend contact met me op, om te zien wat ik voor je kan betekenen. Leuk om van je te horen!

Ik waardeer mijn eigen privacy en respecteer die van jou dus ook.

Ja, als ik dan toch bezig ben, schrijf ik me ook meteen in voor jouw briljante mails met hacks om mijn eigen voorwaarden te bepalen. Ik ontvang ze maximaal één keer per week en ik kan me op ieder gewenst moment weer uitschrijven. Als bonus krijg ik dan ook nog jouw E-book cadeau.

hospitality coaching contact fireplace
Share This