Select Page
Glampen in Italië. Met een peuter, een baby en een man. Lekker ontspannen zeg: heerlijke dagen vol met het insmeren van de baby, zwembandjes aandoen bij de peuter, bier pakken voor de man, terwijl ik de tent netjes probeerde te houden, ontbijt regelde en kiekjes schoot van de mooie momenten. En toen ik uiteindelijk toen beide kids sliepen en vriendlief zijn dagelijkse baantjes in het zwembad trok (ja, hij wel), een boek las in de hangmat, toen voelde ik me schuldig. Ja, schuldig ja.

Omdat ik niet bij vriendlief aan het zwembad lag, eigenlijk ook wel even de tent had kunnen straktrekken, de afwas van die ochtend er nog stond en ik in plaats van dat boek lezen ook had kunnen mediteren want dat had ik die dag ook nog niet gedaan. En die hardloopschoenen had ik toch ook niet voor niets meegenomen?

Herkenbaar?

Voel jij je ook constant schuldig? Naar je kind(eren), je partner, je vriendinnen, je collega’s en je moeder? Omdat je niet meer weet wanneer je voor het laatst écht met ze gespeeld hebt, omdat de enige communicatie die er lijkt te zijn met je partner over die kinderen gaat, omdat je niet weet wanneer je je vriendinnen voor het laatst écht goed gesproken hebt, omdat je het werk maar afraffelt en zeker niet de gezelligste bent daar en omdat je inderdaad écht weer eens langs zou moeten gaan bij je moeder?

Irritant hè! En weet je wat nu het ergste is… Je vergeet nog iemand. Ja echt!

Jij.
Jezelf.
De allerbelangrijkste!

Voel je je ook schuldig naar jezelf? Waarschijnlijk niet. Niet omdat het niet zo is. Maar waarschijnlijk omdat je vindt dat dat niet mag. Want hee, die anderen zijn toch allemaal veel belangrijker. Als zij het maar goed hebben, dan gaat het ook goed met jou. Ja toch?

Nou ik zal je wat vertellen. Dat is dus niet helemaal waar. Het lijkt logisch dat je heel druk bent met alle mensen om je heen, en nog veel logischer dat je daardoor jezelf vergeet. Ik herken het, ik deed (en doe, zie hierboven) het ook. Als de kinderen maar gegeten (gedoucht, aangekleed…) hebben, dan zie ik wel wanneer ik dat zelf doe…

Maar hoe zou het nou zijn als je je niet meer schuldig hoeft te voelen naar al die andere mensen? En ook niet naar jezelf. Dat je tijd hebt voor je kroost, je man, je vriendinnen, je werk, je moeder, je huishouden én jezelf.

Dat je nog steeds druk bent, maar wel georganiseerd. Dat je nog steeds een to do lijst hebt, maar je er oké mee bent dat die nooit helemaal afgevinkt wordt. Dat je weloverwogen tijd maakt voor het een of voor het ander. En je niet schuldig voelt als dat betekent dat je zo nu en dan nee moet zeggen. En dit allemaal zorgt dat je een leuker mens bent.

Ik geloof dus dat dat kan. Dat je een gezin, huishouden, sociaal leven én een goede baan naast elkaar kunt hebben. Want je hebt toch niet voor niets zo lang gestudeerd en gewerkt om te zijn waar je nu bent?

Dus ik heb daar iets heel tofs voor ontwikkeld, en daar heb ik jou voor nodig. Omdat jouw ervaring als moeder mij kan helpen het nog completer te maken.

Dus, wil je me helpen? Met het finetunen van mijn nieuwe programma?

Hoe dan? Nou zo.

Samen met jou en nog een paar moeders een middag in de zon (oké, die kan ik niet garanderen maar toch) brainstormen over moeder zijn en balans. Kan dat wel samen? En hoe dan? Hoe zie jij jouw ideale leven voor je, als moeder in balans? Waar loop je nu tegenaan? Hoe kan je dat oplossen? Valt het wel op te lossen?

Inclusief:

 • Een paar uur tijd voor jezelf, zonder kids (wanneer was dat voor het laatst?)
 • De tijd en ruimte om ongegeneerd te spuien, vragen te stellen, twijfels te delen en je hart te luchten over alles wat je tegenkomt in het moeder zijn
 • Lekkere happen en dranken
 • Zon (hopelijk dan)
 • Een hoofd vol inspiratie, ideeën, bevestiging (je bent namelijk écht niet de enige) en antwoorden als je naar huis gaat
 • Handige tips en tricks van mij

Facts:

 • Wanneer? Zaterdag 27 juli – 13.00 – 16.00 uur
 • Waar? Van der Valk Boumanweg 222, Leiderdorp
 • Kosten? Niks, nada, noppes
 • Inclusief? Gezonde en ongezonde snacks en drankjes
 • En verder dan? Achteraf kan het zijn dat ik je benader voor nog wat informatie/ vragen/ hulp.

Dus heb jij zin om een paar uur lang ongegeneerd te klagen, advies te krijgen, te geven, te lachen, te inspireren, misschien wel te huilen en te brainstormen?!? Mail me dan meteen!

Oh ja. En die vakantie, die was heel ontspannen!

Hou mijn Instagram in de gaten voor meer info.