Select Page
Officieel werk ik drie dagen per week, de andere dagen zijn de kinderen thuis. Een bewuste keuze, en ik ben mega blij dat het zo kan. Maar dat betekent wel dat alles in die drie dagen ‘moet’ passen. Afgelopen donderdag was alleen de gastouder ziek. Kan gebeuren. Maar dat betekende dus dat ik meteen een dag kwijt was. Een derde (!) van mijn werkweek. Denk er maar eens over na als jij nu ineens ruim 1,5 dag (ervan uitgaande dat je fulltime werkt) van deze week kwijt bent. Word je niet blij van toch?

Maar goed, shit happens

En dus zat ik donderdag thuis met de kids. Betekent alleen wel dat ik vandaag heel veel uren in mijn dag moet proppen om dingen af te krijgen. En we dit weekend weg waren dus het huis ook ontploft is. Net als die wasmanden trouwens…

Het voordeel van eigen baas zijn, is dat ik mijn eigen tijd in kan delen. Dus op zich zou ik nu die wasmachine kunnen volstoppen en even naar de Appie rijden. Dat ik dit nu schrijft, betekent dat ik daar dus niet voor gekozen heb, maar juist heb gekozen om de boel de boel te laten en aan de slag te gaan.

Prioriteiten stellen. Keuzes maken.

En dat op een weloverwogen manier zodat ik er ook oké mee ben. En hoewel mijn zoon waarschijnlijk iets anders zegt: ik ben niet superwoman en kan dus niet alles tegelijk.

Vandaag wordt er dus gewerkt. Vanavond geef ik training. Dus wanneer die was gedaan wordt? Ik weet het nog niet.

De reden dat ik ervoor kies om te werken (buiten het feit dat er brood op de plank moet komen dan)? Dat ik super veel energie krijg van alle nieuwe plannen die er zijn en van de reacties op de workshop van de 27e… Ook dit, prioriteren en keuzes maken, is een belangrijk deel van het creëren van een leven in balans met kinderen en dus onderdeel van de workshop!

Wil je er meer over weten en ook aansluiten? Check dan even mijn site: www.dafnevanbenschop.nl/workshop en stuur me een berichtje.