Select Page

Over mij.

Ik kan met mijn hand op mijn hart zeggen dat mijn leven op dit moment precies zo is als ik wil. Ik heb een goedlopend bedrijf, het allerliefste gezin en tijd en ruimte om ook dingen voor mezelf te doen.

Ja, een gezin hebben en een carrière, het geeft zo nu en dan uitdagingen. En ook ik ben niet ongevoelig voor alles wat je als moeder (als ondernemer én als vrouw) tegenwoordig niet allemaal moet doen, of juist niet.

Maar ik kies daarin inmiddels mijn eigen pad, waarin ik vertrouw op mijn eigen gevoel en op basis daarvan keuzes maak. Als moeder, als ondernemer en als mens. En ik laat me daarin niet meer beïnvloeden door een ander. 

In ons huis net buiten Leiden vind ik rust, met mijn prachtige gezin om me heen. Die rust en ruimte maakt dat ik hard kan werken om mijn droom te kunnen realiseren; ambitieuze moeders coachen in te vertrouwen op hun eigen keuzes en balans te vinden tussen werk en gezin, zodat ze bewust kunnen genieten van hun leven met ruimte en liefde voor henzelf.

hospitality profile

Ik heb mijn hart gevolgd en ben in het diepe gesprongen en ben daar nog steeds elke dag dankbaar voor.

Ik had die veel te gave Linkedin-proof baan waarin ik doodongelukkig was, maar waar ik niet uit durfde te stappen. Tot ik in 2015 wel dat besluit nam, mijn baan opzegde en een opleiding tot coach ging doen.

In de maand dat die opleiding begon, startte ik met mijn nieuwe baan, bleek ik zwanger te zijn en kochten we een huis dat helemaal verbouwd moest worden. Ik kan je zeggen, dat was nogal heftig zo tegelijk. Helemaal met al die zwangerschapshormonen.

Het dwong me te kiezen, prioriteiten te stellen en mijn grenzen aan te geven. Het was immers onmogelijk om op alle vier te focussen en daarnaast ook nog mijn ‘gewone’ leven te leiden.

Maar uiteindelijk vond ik daar mijn modus, mijn balans in. Het huis was net voor mijn zwangerschapsverlof klaar. En dat verlof besteedde ik volledig aan het afronden van mijn opleiding. En vier dagen voordat ik beviel van onze zoon, ontving ik mijn diploma. En toen Faas vier maanden oud was, startte ik mijn bedrijf.

Ik combineerde coaching, training en daarnaast ook het werken in een restaurant van een vriendin (omdat ik dat zo leuk vind) met mijn nieuwe leven als moeder. Pittig maar het ging. Omdat het jaar daarvoor zo heftig was geweest, was het tegelijkertijd ook mega waardevol. En het meest waardevolle, was dat ik eindelijk mijn hart volgde en daardoor keuzes maakte die daarmee in lijn waren.

En dat doe ik nog steeds. Ook na de geboorte van onze dochter Philou, begin 2019. Ik leef mijn leven volgens mijn voorwaarden, met ruimte voor mijn eigen ambitie en dromen. Ik heb die carrière, die lieve man, dat sociale leven én dat gezin. Want het een hoeft het ander niet uit te sluiten.

Want juist doordat ik een ondernemer ben en een carrière heb, juist doordat ik ook tijd voor mezelf maak, ben ik een goede moeder. Juist daardoor ben ik ervan overtuigd dat ik het goed doe. En hoe tof is het dat ik aan mijn kinderen kan meegeven dat het volgen van je dromen kan en de moeite waard is. Dat het je een rijker mens maakt.

En ja, natuurlijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Moeder zijn is heel vaak gewoon echt bikkelen en niet altijd leuk.

Maar door dat luchtig te houden, nuchter te blijven en mezelf niet te verliezen in het klagen en het negatieve, gaat het ook veel makkelijker voorbij. En kunnen we er ook om lachen.

Mijn visie is dat als je echt je hart volgt, je niet hoeft te kiezen. Dat het kan: evenwicht in gezin en werk mét tijd voor jezelf. Oh ja en dat zonder dat eeuwige schuldgevoel. Dat door te kiezen in wat jij belangrijk vindt, je goed in je vel zit en energie hebt om al die ballen hoog te houden. Zodat je jouw eigen dromen waar kan maken.

Als je me zou kennen, dan zou je weten:

 • Dat ik rustig 25 kilometer om kan rijden voor een frietje van de McDonalds;
 • Dat we zeven kippen, acht eenden, twee konijnen, zes vissen en een hond hebben en het dus eigenlijk een kleine boerderij is hier;
 • Dat ik liever mijn handen uit mijn mouwen steek dan dat ik ergens over praat; ik doe mijn sterrenbeeld Steenbok eer aan;
 • Dat je van mij geen politiek gedoe of satijnen handschoentjes hoeft te verwachten. Ik geef direct terug wat ik zie, hoor en voel. Wel altijd met liefde en aandacht voor de ander;
 • Dat ik het onverdraaglijk vind om moeders te zien die alles geven om voor hun kroost te zorgen, maar zichzelf daarbij compleet voorbij gaan;
 • Dat ik nergens blijer word dan varen in onze boot op het water, maar ik zwemmen verschrikkelijk vind;
 • Dat de Hotelschool niet mijn eerste keuze was, maar ik dat heb gekozen omdat ik was uitgeloot voor diergeneeskunde. Ik wilde eigenlijk veearts worden;
 • Dat ik een ontzettende doorzetter ben, maar dat ik daarbij een uitzondering maak als het om sporten gaat.

Denk je nu nog steeds, ja dit is het! Laten we dan eens kennismaken

Tot snel!

Contact

Contact.

Nieuwsgierig geworden? Of wil je meer weten over mij of over coaching? Neem dan vrijblijvend contact met me op, om te zien wat ik voor je kan betekenen. Leuk om van je te horen!

Ik waardeer mijn eigen privacy en respecteer die van jou dus ook.

  Ja, ik ontvang ook graag jouw Mom stories met tips en tricks voor balans in werk en gezin met tijd en ruimte voor mijzelf. Ik ontvang ze maximaal één keer per week en ik kan me op ieder gewenst moment weer uitschrijven. Als bonus krijg ik dan ook nog jouw E-book cadeau.

  hospitality coaching contact fireplace
  Share This