+31 6 23 790 167 info@dafnevanbenschop.nl

over mij.

Ik kan met mijn hand op mijn hart zeggen dat mijn leven tegenwoordig aan de allerbelangrijkste voorwaarden voldoet. Voorwaarden die ik zelf heb bepaald, waarbij ik me niks aantrek van wat anderen daarvan mogen denken. Voorwaarden die misschien geen tien opleveren maar dat hoeft ook helemaal niet; ik ben perfect gelukkig met mijn 8,5.

In mijn huis net buiten Leiden vind ik rust en ruimte, met mijn prachtige gezin om me heen. Die rust en ruimte maakt dat ik hard kan werken voor mijn droom te kunnen realiseren; ambitieuze, liefdevolle moeders met dromen coachen om keuzes te maken die voor haar belangrijk zijn, zodat een leven in balans ontstaat met ruimte voor werk, een gezin en zichzelf.

klinkt fantastisch he? dat is het ook. en er is een tijd geweest waarin ik hier nooit van had durven dromen.

Weet je. Ik was zo’n vrouw met een zo’n Linkedin-proof baan waarmee ik voor de dag kon komen. Jarenlang werkte ik in de hospitality, een branche waar ik mijn zorgzame kant en mijn oog voor excellente service als geen ander kon inzetten. Het was hard werken, de dagen waren vol en bruisend en als ik de hoteldeuren van het Sofitel Legend The Grand Amsterdam achter me dicht hoorde vallen, kon ik negen van de tien keer meteen door naar alweer een etentje, feestje, festival of familieafspraak. Promoties stapelden zich op. Mijn gevoel van onrust ook.

Van de een op de andere dag was het genoeg. Ik zocht en zocht, bijna wanhopig, naar een manier om ervoor te zorgen dat dat ontheemde, onrustige gevoel weg zou gaan. Kennelijk zocht ik niet op de juiste plekken, want het duurde eindeloos voor ik het vond. Op een hele onverwachte plek.

Omdat ik voelde dat ik het antwoord niet alleen zou gaan vinden, startte ik met gesprekken bij een loopbaancoach. Van de gesprekken met haar fleurde ik op. Niet alleen de gesprekken zelf waren fijn, ook op de locatie voelde ik me thuis.

In een van de sessies stelde mijn coach me de vraag: “Hoe ziet jouw ideale baan er uit?”. Ik merkte dat ik aarzelde om daar antwoord op te geven. Maar ik wist het wel. Daar in die kamer, met dat grote raam en uitzicht op het water waar de bootjes langs voeren, voelde ik; ik wil hetzelfde doen als zij. Maar dat kon ik toch niet zomaar zeggen? Wat zou ze dan wel niet van me denken? Wie was ik nou helemaal?

Toch was daarmee het zaadje geplant. Het lukte me niet om het nog langer te negeren. Steeds vaker vroeg ik me bij keuzes die ik moest maken bewust af: voldeed deze keuze wel aan mijn verwachtingen? Totdat ik de keuze maakte om echt het roer om te gooien. En mijn leven in te richten zoals ik dat wil, en niet zoals dat van me verwacht wordt.

ik heb mijn hart gevolgd en ben in het diepe gesprongen
en ben daar elke dag dankbaar voor.

Dus toen leefde ik mijn droom. Ik volgde mijn hart, ik wist heel goed aan welke voorwaarden mijn leven moest voldoen. En dat deed het ook. Ik had het allebei: die carrière en een sociaal leven waar ik me fijn bij voelde. Er was rust, ruimte en balans. Ik koos bewust voor dat wat er bij mij paste en dat leven wat ik toen had, dat was fantastisch.

Maar zoals het dan gaat, op het moment dat het goed gaat, verlang ik naar meer. En dat was een gezin. En dat gezin kwam er, eind 2016 een zoon in begin 2019 een dochter. Wat een rijkdom.

Maar ja, had ik dus net mijn leven op de rit, kwamen deze twee allerliefste bloedjes die balans weer compleet verstoren. Alleen deze keer had ik geen coach nodig om die balans terug te vinden.

balans zit immers al vanbinnen. je moet het alleen “even” vinden.

Dus nu is die balans weer terug. Leef ik mijn leven volgens mijn voorwaarden. Heb ik die carrière, die lover, dat sociale leven én dat gezin. Want het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Er is ruimte voor mijn eigen ambitie en dromen.

Want juist doordat ik een ondernemer ben en een carrière heb, juist doordat ik ook tijd voor mezelf maak, ben ik een goede moeder. Juist daardoor ben ik ervan overtuigd dat ik het goed doe. En hoe tof is het dat ik aan mijn kinderen kan meegeven dat het volgen van je dromen kan en de moeite waard is. Dat het je een rijker mens maakt.

En ja, natuurlijk is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Moeder zijn is heel vaak gewoon echt bikkelen en niet altijd leuk. Maar door dat luchtig te houden, nuchter te blijven en mezelf niet te verliezen in het klagen en het negatieve, gaat het ook veel makkelijker voorbij. En kunnen we er ook om lachen.

Mijn visie is dat als je echt je hart volgt, je niet hoeft te kiezen. Dat het kan: evenwicht in gezin, werk en jezelf. Oh ja en dat zonder dat eeuwige schuldgevoel (ja, die mom guilt ja). Dat door te kiezen in wat jij belangrijk vindt, je goed in je vel zit en energie hebt om al die ballen hoog te houden. Zodat je jouw eigen dromen waar kan maken.

als je me zou kennen, dan zou je weten:

  • Dat ik rustig 25 km om kan rijden voor een frietje van de McDonalds;
  • Dat ik twaalf kippen en een haan in de achtertuin heb en dus iedere dag begin met minstens 1 eitje;
  • Dat ik liever mijn handen uit mijn mouwen steek dan dat ik ergens over praat; ik doe mijn sterrenbeeld Steenbok eer aan;
  • Dat je van mij geen politiek gedoe of satijnen handschoentjes hoeft te verwachten. Ik geef direct terug wat ik zie, hoor en voel. Wel altijd met liefde en aandacht voor de ander;
  • Dat ik het onverdraaglijk vind om mensen te zien die alles geven om voor een ander te zorgen, maar zichzelf daarbij compleet voorbij gaan;
  • Dat ik nergens blijer word dan varen in onze boot op het water, maar ik zwemmen verschrikkelijk vind;
  • Dat de Hotelschool niet mijn eerste keuze was, maar ik dat heb gekozen omdat ik was uitgeloot voor diergeneeskunde. Ik wilde eigenlijk veearts worden;
  • Dat ik een ontzettende doorzetter ben, maar dat ik daarbij een uitzondering maak als het om sporten gaat.

Denk je nou, volgens mij zijn Dafne en ik wel een match? Laten we dan eens kennismaken

Tot snel!

Liefs,

hospitality profile

contact.

contact.

Nieuwsgierig geworden? Of wil je meer weten over mij of over coaching? Neem dan vrijblijvend contact met me op, om te zien wat ik voor je kan betekenen. Leuk om van je te horen!

Ik waardeer mijn eigen privacy en respecteer die van jou dus ook.

Ja, ik ontvang ook graag jouw mails met tips en tricks in de zoektocht naar een leven in balans. Ik ontvang ze maximaal één keer per week en ik kan me op ieder gewenst moment weer uitschrijven. Als bonus krijg ik dan ook nog jouw E-book cadeau.

hospitality coaching contact fireplace
Share This