Ik breng nu veel tijd thuis door en dat vind ik heerlijk. Maar waar ik normaal ook veel tijd werkend doorbreng thuis, is dat nu wat minder en breng ik vooral veel meer tijd door op de bank. En daar gaat het dus om, de bank.

Want die bank, die is eigenlijk wel aan vervanging toe. Toegegeven, hij ziet er nog oké uit, maar als je gaat zitten, zak je op een bepaald punt door (en ik weet precies waar op de bank dat is, dus ik ga daar niet zitten, maar toch…), hij is te klein voor onze woonkamer, en mijn lief heeft hem overgenomen van zijn broer, dus het voelt ook niet helemaal als mijn bank.

Hip, hipper, hipst

Dus ik heb mijn zinnen gezet op een nieuwe bank. Dus ik zit uren op Pinterest, Instagram, woonwebsites, blogs en kijk zo nu en dan een afleveringetje van een woonprogramma op SBS6.

En daar ga ik dus. Ik vind te veel leuk. Velours, leer, of toch grof geweven wol. Diep met veel kussens of toch een strakke hoekbank? Er is te veel moois, te veel keuze en vooral te veel hip. En dat is ook een dingetje.

Maar ja, die hippe bank zit niet altijd het lekkerste. En met een klein kind is velours niet het handigste materiaal om een bank van te hebben. En als ik nu die leren bank bestel, wordt hij – met een beetje geluk – over drie maanden geleverd. En misschien is er dan alweer iets heel anders trend. En zit ik dus op die net niet hipste bank.

Oh en, als deze nieuwe bank net zo lang mee moet gaat als degene die er nu staat, dan is dat wel wat jaartjes. En is de bank dus waarschijnlijk langer niet hip, dan wel hip. Dus heb ik over vier of zes jaar een cognackleurige leren bank met chips, snoep en andere niet te verklaren vlekken staan die ook nog eens niet lekker zit. Maar die ooit, toen ik hem bestelde, wel heel hip was.

Dus ik heb besloten.

Ik weet nog niet wat voor een bank er komt, maar hij moet wel aan een paar eisen voldoen. En die zijn dat hij vooral lekker moet zitten, maar je er ook op moet kunnen liggen, het materiaal moet duurzaam en makkelijk te reinigen zijn (want kleine kinderen en een hond) en hij moet kwalitatief zijn, maar ook niet zo’n groot rib uit mijn lijf kosten dat ik spastisch bij elke vlek denk aan die duizenden euro’s die de bank gekost heeft.

Oh ja en manlief moet hem ook mooi vinden en dat betekent vooral: niet te veel kussens en zo strak mogelijk.

Hoe zit dat bij jou? Op wat voor bank zit jij nu? Zit jij nog op je IKEA Klippan bank uit je studententijd waar je inmiddels al de zesde bekleding op hebt zitten? Of staat er bij jou een mosgroene veloursbank te shinen in je woonkamer? Hoe gevoelig ben jij voor trends? Of kies je toch liever voor comfort en duurzaamheid, en geef je er niet om wat de ander ervan vindt?

Hoe maak jij die keuze? Ik ben benieuwd!

Oh ja en heb jij de ultieme tip die voldoet aan mijn wensen en eisen, ik hoor het graag!