Waarom we eigenlijk een stelletje kuddedieren zijn…

Binge watchen (of gewoon een serietje kijken), wie doet het niet? En mijn god, wat ben ik blij dat Netflix bestaat. Je moet namelijk weten, downloaden kan ik niet. Heel vaak geprobeerd, maar ik download altijd net dat bestand wat je niet kunt openen, nagesynchroniseerd is, Chinese ondertiteling heeft of gewoon iets heel anders bevat dan het zegt. Gelukkig heb ik een vriendje die er heel bedreven in is en die dat af en toe nog eens voor me doet.

Maar toen was er Netflix. En wat vind ik dat fantastisch. Het aanbod is gigantisch, de kwaliteit van de series is vaak heel goed, het is verslavend, niet duur en het is het perfecte tijdverdrijf (zeker nu ik veel tijd thuis doorbreng). En als je af en toe ook nog een keer een documentairetje kijkt, leer je ook nog iets.

En hoewel manlief er niet zoveel aan vindt om een serie te kijken, krijg ik hem er toch steeds enthousiaster voor om mee te kijken. En als hij niet wil kijken (of er niet is), dan kijk ik alleen.

Maar hoe kan het toch dat het lijkt dat mijn vrienden altijd alles al gezien hebben terwijl ik net seizoen twee van House of Cards heb gezien? En dat ze bovendien precies weten wélke series je moet kijken en wanneer het nieuwe seizoen uitkomt.

Of niet eens wachten op het nieuwe seizoen, maar die alvast downloaden, zodat ze in een keer alles door kunnen kijken.

Red ik niet, hou ik niet bij en wil ik niet.

Nou dat lukt mij dus niet. Red ik niet, hou ik niet bij en wil ik niet. Maar ja, ik wil wel mee kunnen praten aan tafel. Want ik krijg toch af en toe het gevoel dat je er niet helemaal bij hoort als je die of die serie nog niet gezien hebt. En dan heb ik het nog niet eens over Expeditie Robinson, Wie is de Mol, Boer zoekt Vrouw of de Luizenmoeder…

Maar hoe idioot is dat?

Waarom moeten we allemaal dezelfde series kijken en overal over mee kunnen praten? Het is toch veel leuker om een serie te kijken die je zelf interessant, leuk of vermakelijk vindt? Waarom massaal alles kijken over de Colombiaanse kartels en het Witte Huis als er ook andere series zijn? Omdat je dan mee kunt praten? Nou dat vind ik dus raar. Je hebt namelijk nog eens wat om over te praten als je niet allebei hetzelfde kijkt ;-).

Voel je waar ik naartoe wil? Welke serie vond jij heel erg tegenvallen? Welk festival vond jij geen bal aan? En welke sneakers vind jij eigenlijk niet om aan te gluren? En heb je dat eerlijk uitgesproken, of heb je toch maar meegepraat met ‘de rest’? Vind je het lekker om je aan te passen aan de mensen om je heen? Of zou jij het liefst linksaf slaan, waar de rest rechts gaat? En doe je dat ook? Of wat houdt je tegen? Laat je het me weten? Lijkt me leuk!

Oké ik ga weer Netflixen!