Select Page

Het heeft even geduurd en eerlijk gezegd had ik ook niet verwacht dat ik dit ooit zou schrijven, maar de afgelopen periode is de behoefte om te gaan schrijven gegroeid.

Nu ik ruim een half jaar onderweg ben als zelfstandig coach, merk ik dat er telkens weer vragen aan mij gesteld worden, waarvan ik denk: als dit bij jou speelt, bij wie dan nog meer? En de antwoorden zijn vaak zo makkelijk. Zoals Johan Cruijff zei: ‘je ziet het pas als je het doorhebt’.

Ik krijg vragen als ‘ik heb nergens tijd voor, hoe maak ik nou tijd voor mezelf?’, ‘ik ben altijd maar aan het werk, is dit wel goed?’ en ‘ik heb een goede carrière en druk leven, maar ik ben eigenlijk helemaal niet gelukkig, is dit het nu?’ Herken jij je hier ook in? Of word jij met hele andere vragen wakker?

Zelf ervoer ik afgelopen maand een enorme tegenslag in mijn leven. Het maakt dat ik nu al weken wakker word (en ’s nachts wakker lig) en denk: ‘jeetje, het is allemaal zo relatief, denk je net alles lekker op de rit te hebben, gebeurt er dít. Waar verdien ik dit aan?’

Zie je wat er gebeurt? Ik maak een slachtoffer van mezelf. Het overkomt me, de controle is niet in mijn handen. En dat ik dat laat gebeuren, dat is eigenlijk wat ik het ergste aan de hele situatie vind. Voel je wat ik bedoel?

Want waarom neem ik die controle dan niet terug? Waarom blijf ik in die slachtofferrol zitten? Hoe verdrietig en teleurgesteld ik ook ben, nu is de tijd om de teugels weer in handen te nemen. En dat begint door mezelf deze vraag te stellen: wat heb ik nu nodig?

En dat zijn eigenlijk hele kleine dingen. Ik heb het nu nodig om tijd voor mezelf te maken. Even te gaan hardlopen, naar yoga te gaan. Te spelen met mijn zoon. Lekker eten te koken, een glas wijn te drinken. Maar ook met aandacht aan en in mijn bedrijf werken. Afspraken plannen, coachgesprekken voeren. En dit opschrijven en delen met jullie. Want ik hoef het ook allemaal niet alleen te doen.

En terwijl ik dit schrijf, begint de energie te stromen. Oké het is allemaal echt even klote (ja sorry, ik kan het niet anders opschrijven), maar ik neem nu de teugels terug. Ik kies voor mij. En dat voelt goed.

Wil jij ook voor jezelf kiezen en doen wat goed voor jou is? Reageer dan op dit bericht. Of stuur me een bericht om mijn E-book te ontvangen, waarin ik je in drie praktische en snelle stappen help naar meer tijd voor jezelf.

Liefs,

Dafne