In drie stappen naar de beste keuze (3/3)

Hulptroepen

Heb jij dat gevoel ook? Dat je altijd alles alleen moet doen? Hulp vragen komt niet voor in jouw woordenboek. Want door hulp te vragen ben je immers iemand tot last.

Zelf sta je altijd klaar voor je vriendinnen en familie en zelfs die minder leuke collega help je uit de brand als het nodig is. Maar als jij een keer hulp zou kunnen gebruiken? Dan regel je het zelf wel. Want vragen? Ho maar.

Ook ik heb dat nog steeds hoor. Dat ik liever zelf ‘m’n shit’ oplos, dan dat ik iemand om hulp of advies vraag. Hoewel ik ergens wel weet dat ik lieve vrienden en familie om me heen heb, die me graag helpen en van advies voorzien en zelfs aanbieden om te helpen, ben ik toch vaak degene die het afslaat en zegt niet nodig te hebben.

Met het gevolg dat ik in mijn ‘probleem’ blijf hangen, langer dan nodig is. Dat ik nukkig word omdat het niet zo gaat als ik eigenlijk wil. En dat ik gewoon niet goed in mijn vel zit.

Terwijl ik dat eigenlijk heel snel zou kunnen verhelpen. Door hulp te vragen. Door het niet alleen te hoeven doen.

Dus, als afsluiter van dit drieluik over keuzes maken: vraag hulp!

De eerste twee blogs nog niet gelezen. Je vindt ze hier:

www.dafnevanbenschop.nl/what-makes-me-tick

www.dafnevanbenschop.nl/beren-en-ja-maars

Je hoeft het niet alleen te doen. Je weet nu wat je graag wil doen, wat je randvoorwaarden zijn, je wensen en eisen, maar ook welke beren je op de weg gaat tegenkomen.

En hoewel je misschien zelf wel weet hoe je deze beren kunt aanpakken, weten twee meer dan een. En kan die vriend, je zus of je moeder je keuze makkelijker maken.

De ander niet tot last zijn.

Wie zou jij om hulp kunnen vragen? Wat zou je dan vragen? En ja, ik weet dat ook hierbij direct weer die beer op de weg staat die zegt: ik doe het wel zelf want ik wil die ander niet tot last zijn.

Maar denk je eens in, wat zou nou het ergste zijn wat er kan gebeuren als je om hulp vraagt? Het allerergste? Ik weet het wel: dat hij/ zij ‘nee’ zegt. En jij die ‘nee’ ziet als een persoonlijke afwijzing. Maar het is geen persoonlijke afwijzing als iemand nee zegt. Dat is wat jij ervan maakt.

Vraag dus hulp. En je zult zien dat die keuze een stuk makkelijker wordt. Je moet hem nog steeds maken, maar je maakt het nu weloverwogen. Want je weet waaraan je keuze moet voldoen, wat je gaat tegenhouden en wie je kan helpen.

Nog steeds lastig? Dan help ik je graag. Je kunt bijvoorbeeld contact met me opnemen voor een gratis sessie via Skype van een half uur.

En wil je dit nog eens allemaal op een rijtje teruglezen, download dan mijn Ebook: Meer tijd voor jezelf in drie simpele en snelle stappen.