Select Page


Woensdag lanceerde ik dus mijn rebranding. Mega trots op het resultaat en alles wat ik samen met een paar geweldige vrouwen heb gerealiseerd. Ik kan je zeggen, het had wat voeten in de aarde. Ik dacht: dat doe ik even. Maar perfectionistisch als ik dus (toch nog) ben, wil ik dan ook dat alles direct helemaal klopt. 

Planning technisch was het misschien niet helemaal handig om dat woensdag te lanceren. Want de kinderen waren thuis en ik moest spullen pakken omdat ik nu op een driedaags business event ben van mijn business coach. En kinderen voelen dat hè, dus mijn dochter besloot lekker de hele dag wakker te zijn, zodat ik niet kon doen wat ik wilde doen en moest doen. Maar ja, dat is dan maar zo. En dat laat ik dan ook los. Doe ik dingen niet, op een ander moment en sneller en efficiënter.

Daar zitten wel een paar uurtjes in…

Maar goed, ik ben dus nu op dat business event. En gisteren op dag 1 drukte mijn coach me meteen even met de neus op de feiten (voor 230 vrouwen): “Dafne is net bevallen en heeft een prachtige rebranding gedaan, en haar kennende zitten er wel een paar uurtjes in die nieuwe visitekaartjes.”

Ja dat klopt dus. Alleen niet in die visitekaartjes. Want die waren juist weer snel geregeld. Maar in alles eromheen. Was dat dan nodig? Ja, sommige mensen zouden zeggen van niet. Ik vind van wel, want ik vind het belangrijk dat het er goed uit ziet. Dat het klopt met wie ik ben en wat ik wil uitstralen. Dat jij erdoor geraakt wordt. Dat het écht is. 

Er wachten twee kinderen. En een man.

En waar ik vroeger zou pietlutten om elke komma, elke kleurnuance en bovenal het liefste alles zelf zou doen, gaat dat nu niet meer. Want er wachten twee kinderen en een lieve man. En ik heb ook nog mezelf om naar te luisteren, want mijn lichaam trekt dat niet. Gaat dan tegensputteren. 

Dus ja, de coach had gelijk dat er tijd in is gaan zitten, maar wel precies zoveel tijd als ik mezelf ervoor gegeven heb. En ik heb dus ook losgelaten waar ik geen invloed op kan hebben. Simpelweg omdat ik andere prioriteiten heb en maar 24 uur in een dag (net als jij trouwens). 

Mijn vraag aan jou is dan ook, hoe doe jij dat, *|FNAME|*? Kan jij dingen loslaten? Durf jij je perfectionisme te laten vieren? En wat gebeurt er als je dat dan doet? 
 
liefs,

p.s. Al gehoord van The Mom Method? Dé manier om in drie maanden te werken aan vertrouwen in jouw eigen keuzes, om daarmee balans te realiseren tussen werk en gezin, zodat je bewust kunt genieten van een leven met ruimte en liefde voor jezelf. Binnenkort start de pilot en jij kunt meedoen!