Ruim twee jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf, als coach. Toen nog met het idee om loopbaan coaching te doen, gespecialiseerd in de richting hospitality. Daar zat immers mijn netwerk, mijn ervaring en mijn kennis. Al snel ervaarde ik dat dit toch niet de richting was. Ja, ik had wel inspirerende cliënten en gave opdrachten, maar het voelde niet helemaal goed.

Wat er dan precies niet goed voelde, daar kon ik toen mijn vinger niet op leggen.

Inmiddels weet ik dat wel. Het heeft te maken met het juiste doen, het hart volgen en naar het gevoel luisteren. De keuze om toen te gaan coachen in hospitality was een heel rationele. Daar zat mijn netwerk, kennis en ervaring.

Echter zei mijn gevoel al meteen iets anders, maar dat negeerde ik lange tijd. Achteraf gezien was dat gevoel heel logisch: ik was niet voor niets gestopt in de hotellerie. Dat had genoeg redenen. En toch wilde ik mijn eigen bedrijf weer op die branche richten.

Er zit een groot verschil tussen weten en doen.

Dat heb ik toen ook ervaren. Dus het duurde nog wel even voordat ik die hospitality ‘losliet’ en me echt kon gaan richten op die cliënt die ik echt wilde. Op mijn ‘ideale klant’. Die vrouw met op het oog een fantastisch leven, die eigenlijk helemaal niet happy is, maar vooral niet weet wat ze wel wil. En ook niet hoe ze daarachter komt. En al helemaal niet hoe ze dan kan kiezen (voor zichzelf).

Nadat ik wél die beslissing had genomen om me te gaan focussen op haar, ging het stromen. Als vanzelf, mensen wisten me te vinden en mijn verhaal werd gehoord en begrepen. En daarmee steeds sterker. Want weet je, ik was ook zo’n vrouw een paar jaar geleden.

En nu zijn we weer een jaar verder.

Ben ik er vijf maanden uit geweest en ga ik me over een paar weken weer richten op haar. Die vrouw. Maar ja, die vrouw is ook een jaar ouder. Heeft ook andere ervaringen en inzichten opgedaan. En loopt dus waarschijnlijk ook tegen andere dingen aan.

Tegelijkertijd zijn er ook weer vrouwen die nu op dat punt zijn dat zij vastlopen. Die een jaar geleden nog nergens last van hadden, maar nu niet meer weten wat te doen.

Voor welke vrouw ik er ga zijn? Ik weet het nog niet. Ik vertrouw erop dat dit de komende tijd duidelijk gaat worden. Want ik weet nu, als ik rationeel ga beslissen, kies ik waarschijnlijk niet het juiste.

Ik volg hierin dus weer mijn gevoel. Zoals ik dat steeds vaker doe. En het pakt elke keer weer goed uit. Maar toegegeven, onwennig is het wel. Om van altijd de rationele, weloverwogen en daardoor veilige keuze te gaan naar een emotionele, vaak niet rationeel te verklaren spannende keuze.

Maar zoals een cliënt ooit tegen me zei: jij KIEST tenminste.

Want dat is al meer dan zij deed. Zij koos maar niet, want welke keuze ze ook zou maken, ze zou altijd iets niet hebben/ krijgen/ zien/ ervaren door te kiezen.

En tegelijkertijd realiseerde ze zich niet dat ze door niet te kiezen ook iets misliep, niet had, kreeg, zien of zou ervaren.

Hier ben ik weer!

Wat ik ga kiezen, ik weet het nog niet. Hoef het ook nog niet te weten. Ik zie wel wat er ontstaat. Maar hier ben ik weer. Terug na een welverdiende paar maanden ‘mama zijn’. Nu ben ik weer ondernemer, vol energie, zin, spanning, enthousiasme en ideeën. Bring it on!

Ben jij ook toe aan een keuze, wat voor keuze dan ook? Kom dan naar de workshop Kiezen voor Jezelf, op vrijdag 31 mei 2019 (13-16 uur, Leiderdorp, 35 euro per persoon). Meer info, check mijn website. 

En niks meer missen? Zorg dan dat je me volgt op Facebook en/ of Instagram!