+31 6 23 790 167 info@dafnevanbenschop.nl

ervaringen.

een betere balans

Kiezen voor jezelf! Het klinkt zo simpel en zo makkelijk totdat je het in de praktijk wil toepassen. Want er zijn genoeg ‘obstakels’ en dagelijkse verplichtingen waar wij niet onderuit komen.

Met de hulp van Dafne ben ik daarin goed op weg geholpen. Leren reflecteren en stil staan bij wat ik belangrijk vind, waar kan ik invloed op hebben.
Zo is er een beter balans gekomen tussen wat moet gebeuren en maak ik keuzes welke voor mij goed zijn.
Dank Dafne voor je hulp en de fijne (soms ook confronterend, maar dat is goed) gesprekken.

Maaike, 35

september 2018

letterlijk en figuurlijk in beweging

De workshop “Kies voor jezelf” onder begeleiding van Dafne van Benschop is een ontzettend doeltreffende manier om inzichtelijk voor jezelf te maken wat voor jou belangrijk is, hoe je je eigen leven kan leiden en wat je daarvoor nodig hebt / dient te veranderen.
De setting waarin de workshop wordt verzorgd door Dafne is ontzettend fijn en samen met andere deelnemers kom je meteen tot inzichten en daagt Dafne je uit om hiermee voor jezelf (direct) aan de slag te gaan. Tevens gaf Dafne iedere deelnemer persoonlijke aandacht tijdens de workshop en de ruimte om haar (coach)-vraag toe te lichten en daarover in gesprek te treden.

Je wordt letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht tijdens de workshop wat ik een kracht vond van Dafne in haar begeleiding van ons allen.

Ik zou de workshop zeker aanraden als je meer richting aan je leven wilt geven en-/of om een laagdrempelig manier kennis wil maken met coaching en wat dit verder voor jou kon betekenen.

Stephanie

september 2018

een aanrader voor een duwtje in de juiste richting

De workshop ‘Kiezen voor Jezelf’ bij Dafne heeft me weer verder op weg te komen in de zoektocht naar een nieuwe job. Ik vroeg me van te voren af of ik het niet compleet over een andere boeg moest gooien. Niet meer in loondienst maar ZZP’en, voor mezelf beginnen of terug de studieboeken in. Door de begeleiding van Dafne en de gesprekken met de anderen die tijdens de workshop aanwezig waren kwam ik tot het inzicht dat ik eigenlijk heel erg tevreden ben met mijn leven, alleen werk is een zesje. En ik ben me af gaan vragen of dat nu eigenlijk zo erg is. Ik zou er graag minstens een zeven van willen maken zonder dat ik inlever op andere aspecten uit mijn leven en ben tot de conclusie gekomen dat ik daarvoor eigenlijk dicht moet blijven bij het carrièrepad dat ik ben ingeslagen. Alleen nèt even anders. Dat ik tot deze conclusie zou komen in een paar uurtjes had ik niet verwacht. De workshop was super georganiseerd en iedereen kreeg de ruimte om te vertellen wat ze wilden, óf juist niet wilden vertellen. Dafne luistert goed, laat vooral jou aan het woord en stelt de juiste vragen. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een goede balans of even een duwtje in de juiste richting nodig heeft.

Viola, 33

juli 2018

ontzettend waardevol

Ik ben 39 jaar en heb een traject bij Dafne gevolgd omdat ondanks goede vooruitzichten mijn loopbaan en carrière zich niet ontwikkelden zoals ik had gepland en/ of gehoopt. Iedere bespreking met Dafne leverde nieuwe inzichten en leermomenten op die hielpen om ook buiten de afspraken na te denken over constructieve oplossingen voor belemmeringen voor de vooruitgang in de loopbaan. De inspiratie die haar adviezen en de gesprekken met Dafne opleverden heb ik als ontzettend waardevol ervaren. Ik heb duidelijker voor ogen hoe ik het door mij gewenste resultaat kan bereiken. Niet alleen vanwege haar deskundigheid en professionaliteit zou ik iedereen die op zoek is naar loopbaanadvies willen aanraden om een traject bij haar te volgen, ook zeer zeker vanwege de fijne en vertrouwelijke omgeving die zij wist te creëren. Hierdoor kon snel tot de kern van problemen worden gekomen en konden snel reële strategieën worden besproken. Ik ben zelf van plan om weer bij haar aan te kloppen nadat het resultaat is bereikt van de stap die we nu hebben besproken en als ik weer vastloop.

Anoniem, 39 jaar

maart 2018

grote dosis aan ervaring en inzichten

Dafne is een hele fijne coach, met zeer doortastende luister kwaliteiten.

Zij heeft mij in een kort tijdsbestek naast de coachingsvraag, ook met een aantal andere uitdagingen nieuwe inzichten kunnen geven. Door middel van praktische toepasbare tips&trucs eigen te maken, is het niet alleen nuttig in (of kort na) de sessie!

Door kritische vragen te stellen, en mij weer op het pad te zetten wanneer er werd afgedwaald, is het een goede ontdekkingstocht geweest waar ik met een frisse blik ben uitgekomen. Haar kalme en vriendelijke houding, samen met een grote dosis aan ervaring en inzichten, heb ik als erg inspirerend ervaren.

Elize, 31

januari 2018

onwijs geïnspireerd

Samen met 4 anderen volgde ik de workshop “kiezen voor jezelf” bij Dafne. Het was een leerzame middag. Vooral de combinatie van praktische opdrachten en interessante gesprekken waren een Eye-opener. Dafne was echt een super coach deze middag. Ze stelde ons op ons gemak en daagde ons uit om wat langer stil te staan bij de dingen waar we echt gelukkig van worden en welke dingen ons belemmeren in het vinden van ultiem geluk. Ik ging onwijs geïnspireerd naar huis!

Niki

juli 2018

scherpe vragen en ruimte voor reflectie

De sessies met Dafne hebben mij enorm geholpen op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Ze was in staat mij op mijn gemak te laten voelen, ook wanneer we moeilijke onderwerpen bespraken. Daarna boekte ik progressie door een combinatie van scherpe vragen en het ruimte laten voor reflectie. Daarnaast hielp het meegegeven ‘huiswerk’ bij het focussen van de reflectie en hield het proces gaande ook buiten de sessies.

Anoniem, 32

februari 2018

waardevol coachingstraject

Dafne is betrokken, luistert goed en stelt de juiste vragen. Ik voelde me snel bij haar op mijn gemak en kon alles met haar bespreken. Naar aanleiding van de gesprekken heb ik belangrijke beslissingen genomen. Dafne gaf haar mening niet over een situatie, maar stelde kritische vragen en ondersteunde mij in mijn denkprocessen. Ik ben zeer tevreden over de hulp Dafne mij heeft geboden en kan een coachingstraject bij haar aan iedereen aanbevelen!
Nadja, 26

februari 2017

rust, open en praktisch

Dafne straalt veel rust uit, is open en gaat direct praktisch aan de slag met je. Hierbij heeft Dafne aandacht voor jou en maakt ze verbinding met jouw denken en wat jij voelt. Dafne weet jou in beweging te brengen door eerst te onderzoeken waar het nu echt om gaat.

Ik heb Dafne altijd (en nog steeds) als een zeer warme en inspirerende vrouw ervaren die zeer deskundig en gedreven is in haar werk.  Dafne heeft haar coach vaardigheden weten te combineren met haar expertise in de hospitality en dat is een gouden combinatie.

Stephanie, 31

november 2016

letterlijk een verademing

Dafne is een prettige coach die haar vak goed verstaat en die ik eenieder zou aanraden die handvatten nodig heeft tijdens een persoonlijke zoektocht. Ze stelt de juiste vragen, komt professioneel over en heeft bruikbare oefeningen die je helpen je uit de zelfgemaakte eigen vicieuze cirkel te halen.

Tevens is ze sensitief want voelt de situatie snel haarfijn aan en kan je helpen de zaken met een kritische, maar ook frisse, verhelderende blik te bekijken. Letterlijk een verademing! Daar waar ik door de bomen het bos niet meer zag, wist Dafne mij na slechts enkele sessies de optionele paden te tonen, waardoor ik weer grip kreeg op de situatie.

Isabelle, 38

maart 2018

vriendelijk en zeer professioneel

Dafne is een fijne coach die jouw zelf laat nadenken over je eigen vragen. Vriendelijk en zeer professioneel! Echter heb ik 1 sessie ervaren en na deze sessie is mij al veel meer duidelijk geworden betreft mijn eigen leven en de keuzes die daar bij horen.

Dafne ga zo door!

Kimberly

juli 2018

een coach die haar vak verstaat

Ik heb Dafne leren kennen als een persoon die haar taak en rol serieus neemt en oppakt. Haar gedrevenheid en zorgvuldigheid in combinatie met hoge mate van interesse in de medemens is een uitstekende combinatie in haar rol als coach.

Een coach die haar vak verstaat en bereid is om samen met de coachee te onderzoeken waar het echt om gaat en aan de hand van een plan toe te werken naar de gewenste situatie.

Als opleider van een erkend Post HBO opleiding tot Coach kan ik iedere coachee een coach als Dafne aanbevelen.

Anthony Sinke

Coach/ Opleider TC Academy, november 2016

Share This