In drie stappen naar de beste keuze (2/3)

Beren en ja maars

Eind 2015 nam ik een besluit. Ik ging mijn baan opzeggen. Het roer omgooien en iets anders doen, een coachopleiding. Aan dit besluit was een heel proces voorafgegaan. Het begon met veel twijfel, gesprekken met vrienden en familie, uiteindelijk een traject bij een coach en nog meer gesprekken met voornamelijk manlief. En toen was dat besluit er. Ik ga het doen. Ik zeg mijn baan op en ik ga een opleiding doen.

En op het moment dat ik dat besloot, begon mijn buik op te spelen. Zo’n grote knoop, herken je vast wel? En tegelijkertijd daarmee maakte mijn hoofd overuren. Want welke opleiding zou ik dan gaan doen, en kon ik dat wel, en ging ik The Grand dan niet missen, en dan zou ik toch (tijdelijk) geen inkomen meer hebben en wat nou als ik het niet leuk vond, wat nou als ik spijt kreeg? Excuses te over. En het werden er steeds meer. Steeds raarder, grootster en onwaarschijnlijker. Maar ze popten wel op in mijn hoofd.

En het maakte dat ik mijn besluit weer uitstelde. Toch weer twijfelde. Deed ik er wel goed aan?

Herken je dat? Dat je een besluit neemt (in je hoofd dan) en op het moment dat je dat neemt, de twijfel ontstaat? En je het toch maar niet doet? Dat je besluit op die functie te solliciteren maar het toch maar niet doet, want je voldoet niet aan dat ene criterium (van de 38)? Dat je besluit vanavond thuis op de bank te blijven zitten, maar vijf minuten later toch die vriendin appt om naar dat nieuwe café te gaan omdat je er toch geweest wil zijn? Dat je besluit te gaan hardlopen, maar het toch maar niet doet omdat er kans op een buitje is?

Herken je die beren op jouw weg?

Die argumenten in je hoofd die elke hobbel die je wil nemen tot een Mount Everest maken?  Die elk besluit en elke keuze tot een ellenlange discussie met jezelf maken en je uiteindelijk helemaal niet kiest?

Uiteindelijk heb ik die ‘ja maars’ allemaal op een rijtje gezet.

Zijn het bij jou standaard dezelfde beren? Elke keer dezelfde excuses die jou tegenhouden in het maken van je keuzes? Ben je je überhaupt bewust dat ze er zijn? En hoe ga je ermee om? Wil je dat eens met me delen?

Heb je mijn blog van vorige keer gemist over de eerste stap in keuzes maken? Lees hem dan hier alsnog.

Volgende keer de laatste stap! Kun je nou niet wachten met de laatste stap? Download dan alvast mijn Ebook: Meer tijd voor jezelf in drie simpele en snelle stappen.